یکی از کاربردی ترین لوازم آشپزخانه، اجاق گاز است که باید در انتخاب آن دقت کرد و برای اطمینان از حفظ کیفیت دستگاه تا سال ها، دانستن حقایق و نکات اجاق گاز بسیار مهم است. به طور کلی مدل ها و انواع مختلفی از اجاق گاز وجود دارد که ما به شما پیشنهاد می کنیم. نکات مهم دیگری در مورد اجاق گاز وجود دارد که می تواند در نگهداری و استفاده از این وسیله موثر باشد.
به همین دلیل در آی پی امداد و در ادامه این مقاله به سراغ دانستنی های لازم در مورد اجاق گاز رفتیم تا بهترین کارایی و شناخت تجهیزات، ظرفیت و همچنین نحوه عملکرد اجاق گاز را به دست آوریم. و همچنین انتخاب یک اجاق گاز خوب از آشپزخانه خود بگیرید.
آنچه باید در مورد اجاق گاز بدانید
اجاق گاز یکی از سه وسیله اصلی آشپزخانه است و نقش بسیار مهمی در زندگی همه ما دارد. با اجاق گاز می توانید غذا بپزید و خانه خود را حتی در زمستان گرم نگه دارید. اما این دستگاه به گاز و مواد قابل احتراق متصل است و می تواند بسیار خطرناک باشد.
به همین منظور مجموعه آی پی امداد در این مطلب نکات مهمی را در مورد اجاق گاز برای شما جمع آوری کرده است تا با بررسی آن ها و همچنین شناخت این دستگاه از خطرات جلوگیری کنید. مواردی که در این مقاله ذکر شده است:
نکاتی برای گرم کردن مشعل
طراحی اجاق گاز
سایز انواع اجاق گاز
آشنایی با اجاق گاز
انواع برنامه نویسی و کنترل اجاق گاز
ایمنی اجاق گاز
قطعات اجاق گاز
تاریخچه ساخت اجاق گاز
گرمای احتراق در اجاق گاز
گرمای اجاق گاز برای افراد دارای نیازهای خاص بسیار مهم است. بنابراین در مقاله “آنچه باید در مورد اجاق گاز بدانید” در مورد گرمای مشعل گاز صحبت خواهیم کرد;
یکی از مهم ترین ویژگی های اجاق گاز گرمای حاصل از آتش بازی است.
گرمای مشعل معمولاً بر حسب BTU (واحد حرارتی بریتانیا) بیان می شود و نشان دهنده گرمای تولید شده در یک ساعت است.
اجاق گازها اغلب مشعل هایی با دمای خروجی متفاوت دارند.
به عنوان مثال، یک کوره گازی ممکن است یک مشعل با خروجی بالا، معمولا بین 10000 تا 20000 BTU، و یک ترکیب مشعل خروجی متوسط، 5000 تا 10000 BTU، و یک ترکیب مشعل خروجی کم، 3000 BTU یا کمتر داشته باشد.
یک گریل پرقدرت برای جوشاندن سریع یک قابلمه بزرگ آب و تفت دادن عالی است، در حالی که یک گریل کم مصرف برای تهیه برنج یا چای عالی است.
برخی از مدل های گران قیمت اجاق گاز دارای تنظیمات حرارتی بالاتر و مشعل های سنگین هستند که می تواند به 20000 BTU یا بیشتر برسد.
بسته به نوع پختی که انجام می دهید، مشعل های با دمای بالا می توانند خوب یا بد باشند.
آشنایی با طراحی و چیدمان اجاق گاز
در ادامه با اطلاعات ضروری در مورد اجاق گاز با طراحی اجاق گاز می پردازیم:
در سال های اخیر تولیدکنندگان لوازم خانگی تغییرات جدیدی در طراحی و چیدمان اجاق گاز ایجاد کرده اند.
اکثر اجاقهای مدرن دارای ساختار مشبکی هستند که معمولاً تمام قسمت بالایی را میپوشاند و به صفحات اجازه میدهد بدون اینکه از روی اجاق گاز بلند شوند، از یک مشعل به مشعل دیگر بلغزند.
برخی از اجاق های مدرن دارای یک مشعل مرکزی پنجم هستند یا دارای یک شبکه متصل بین مشعل های بیرونی هستند.
نکاتی در مورد اندازه اجاق گاز
آیا می دانید چند اجاق گاز تولید می شود؟ در ادامه این موضوع را با یک تکنسین IP در میان خواهیم گذاشت.
اندازه اجاق های آشپزخانه معمولاً از 76 سانتی متر (30 اینچ) تا 107 سانتی متر (42 اینچ) (مدل های صنعتی) متغیر است.
تقریباً همه تولید کنندگان طیف گسترده ای از گزینه ها را در این محدوده اندازه ایجاد می کنند.
اجاق گازها و اجاق گازها نیز معمولاً در دو سبک وجود دارند: دیواری و مستقل.
اطلاعاتی در مورد اجاق گاز
آیا می دانید فر گازی چه کار می کند؟ متخصص IP Emdad به این سوال پاسخ زیر را می دهد:
بسیاری از اجاق ها دارای گریل دمای یکپارچه هستند.
فرهای مدرن اغلب دارای یک فن کانوکشن در داخل فر هستند تا از گردش هوا و پخت یکنواخت اطمینان حاصل شود.
برخی از اجاقهای مدرن دارای سنسورهای دما هستند که امکان کنترل بهتر پخت و پز را فراهم میکنند، بهطور خودکار با رسیدن به دمای مشخصی خاموش میشوند یا دمای خاصی را در طول فرآیند پخت حفظ میکنند.
این فر همچنین می تواند دارای دو محفظه فر مجزا باشد که به شما امکان می دهد دو ظرف مختلف را همزمان تهیه کنید.
برنامه ها و سیستم کنترل در اجاق گاز
این قسمت از دانش اجاق گاز شما را با برنامه های اجاق گاز آشنا می کند.
اکثر اجاق های گاز حداقل دارای چند کنترل پیشرفته قابل برنامه ریزی هستند که کار را آسان تر می کند.
نمایشگرهای LCD و سایر حالتهای پخت و پز پیچیده برخی از ویژگیهای استاندارد هستند که در بسیاری از مدلهای سطح پایین و سطح بالا یافت میشوند.
سایر کنترل های قابل برنامه ریزی عبارتند از: پیش گرم کردن دقیق، پیتزا اتوماتیک، تایمر پخت و پز و موارد دیگر.
توصیه هایی در مورد ایمنی استفاده از اجاق گاز
اجاق های مدرن نسبت به مدل های قدیمی ایمن تر هستند. دو مورد از مهم ترین نگرانی های ایمنی در مورد اجاق گازها، کنترل های مقاوم در برابر کودک و احتراق تصادفی است. برخی از فرها دکمه هایی دارند که با یک ضربه ملایم ناگهانی روشن می شوند.
آشنایی با اجزای اجاق گاز
در این قسمت از مقاله قطعات اورجینال لوازم خانگی بوش دانش اجاق گاز قصد معرفی قطعات اجاق گاز را داریم، با ما همراه باشید.
یک سر شعله ور
سبک وزن
ترموکوپل
حل کند
حمل و نقل
جلد
آهنربا، سیم پیچ
گل ساخت اجاق گاز
در این قسمت از مقاله دانش اجاق گاز، تاریخچه اجاق گاز به شرح زیر است:
اولین اجاق گاز در سال 1490 ساخته شد.
اولین اجاق گازها به شکل تنور ساخته شد.
اولین اجاق گازی مانند فر امروزی در سال 1836 ساخته شد.
در ابتدا که اجاق گاز وارد ایران شد، آن را لوکس می دانستند و فقط ثروتمندان در خانه های خود اجاق گاز داشتند.
پس از مدتی، اجاق گاز جای خود را در خانه های دیگر باز کرد.
اجرای انواع اجاق گاز آشپزخانه
فرهای پخت انواع مختلفی دارند امروزه با پیشرفت علم و فناوری می توان شاهد تنوع در صنعت اجاق گاز مانند تبلت، برقی، اجاق گاز فرانسوی و ... بود. در این قسمت از مقاله دانش اجاق گاز به نکاتی در رابطه با گاز می پردازیم انواع کوره، گاز برقی و اجاق گاز و مقایسه آنها
در قسمت بعدی این بخش، کارشناسان IP امداد موارد زیر را توضیح خواهند داد:
تفاوت کوره های برقی و گازی
اجاق گاز با کیفیت عالی به سبک فرانسوی
اجاق گاز شامل و مجهز است
تفاوت اجاق گاز برقی و اجاق گاز را یاد بگیرید
تفاوت بین اجاق گاز و اجاق گاز در مقاله دانش اجاق گاز در اینجا آمده است:
در مورد انتخاب بین فرهای گازی و برقی، تفاوت ها بسیار کم است و انتخاب بسیار دشوار است.
اگرچه کنترل لامپهای گاز آسانتر است، اما اجاقهای هالوژن همان خدماتی را ارائه میکنند که لامپهای گازی ارائه میکنند، خیلی سریع گرم میشوند و به راحتی خاموش میشوند.
اما هر سوختی که انتخاب می کنید، بیشتر غذاهایی که امروزه می پزند سرخ شده یا سوخته هستند و بخار، بو و دود تولید می کنند.
بنابراین داشتن تهویه مناسب به صورت دریچه یا روکش ضروری به نظر می رسد.
آشنایی با فرهای گازی پیشرفته و مدل های فرانسوی
ویژگی های تعمیر اجاق گاز مبله بوش پیشرفته فرانسوی به شرح زیر است:
لوازم مدرن و پیشرفته قدرت پخت بالایی دارند و شامل دو یا چند مولتی پز، پنج یا شش شعله گازی، گریل و فر می باشند.
آنها همچنین ممکن است تجهیزاتی مانند بخاری، مخازن و چرخ های چرخان سنگ زنی داشته باشند.
اجاق های جداگانه سنگین هستند و به کف جامد نیاز دارند.
این نوع فرها مدل های مورد علاقه سرآشپزها هستند و معمولاً بسیار گران هستند.